Magyar Kőrestaurátor Bt.

Magyar Kőrestaurátor Kft.

   Vállalkozásunkat, a Magyar Kőrestaurátor Bt.-t 2002-ben alapítottuk. 2024-ben Korlátolt felelősségű társasággá alakultunk. Elsődleges tevékenységünk a műemléki kőrestaurálás, melyet épületszob-rászat, kőfaragás és hom-lokzatfelújítás is kiegészít.

  Cégünk a magyar épített örökség számos kiemelkedő alkotásának helyreállításában vett részt. Olyan építészettörténetileg is jelentős épületeken végeztünk kőrestaurátori és szakrestaurátori feladatokat, mint a Szent Gellért Gyógyszálló, a Budavári Nagy-boldogasszony templom, a Budai Vigadó, vagy a veszprémi Gizella kápolna.

  Az elmult években a magyarországi műemlékek megújulásában szin-vonalas tevékenységet folytattunk. Munkánk során az a hitvallás vezérel, melynek legfontosabb tétele a műtárgyak eredetiségének tisztelete és megőrzése. Ennek megfelelően a restaurátorok munkájának három alappilére:

  1. 1. feltárni a restaurálandó tárgyban lévő ismereteket

  2. 2. anyagában megőrizni a tárgyat

  3. 3. valódiságában bemutatni azt

    Eredeti, a korát tükröző felületet, formát kell láthatóvá tenni és ameny-nyiben szükséges (csak!) olyan mértékben kiegészíteni, ami az értelmezést segíti de nem hamisítja meg! kőszobrász, kőszobrász

restaurátor, kőszobrász-restaurátor, restaurátor, kő szobrász

restaurátor.